На спешно свикания съвет на коалицията ГЕРБ и "Обединените патриоти" изгладиха противоречията си

От парламента коалиционните проблеми се пренесоха в сградата на правителството. На спешно свикания съвет на коалицията ГЕРБ и „Обединените патриоти” трябваше да изгладят противоречията. Почти като по мед и масло беше представена развръзката на коалиционните спорове между Валери Симеонов и Волен Сидеров. Властта е стабилна, заяви и самият премиер.

Борисов: Коалицията е стабилна (ВИДЕО)

След медийните престрелки на тема „Военни филми между Симеонов и Сидеров” и кой редник е бил спасяван, сега партньорите излязоха да обявят нова парола на управлението, която звучеше като "всички за един" - искали пълен мандат и почти пълно разбирателство, въпреки характерите си.

„Това поведение на Симеонов е антидържавническо и той трябва да се извини”, заяви Сидеров.

С тези думи лидерът на „Атака” влезе на срещата. Настроението на излизане обаче беше друго. Премиерът нареди партньорите един до друг и обяви - край на недоразуменията. Щели да се срещат редовно - и помежду си, и с правителството.

Сидеров: Не съм разрушител на кабинета (ВИДЕО)

„Нямаме спорна тема, която да не можем да решим с необходимия компромис в интерес на обществото. Коалицията е достатъчно стабилна и осъзната, не заради властта и постовете, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос”, заяви Борисов.

От хаос обаче икономиката била далеч. Напротив - били най-добрите времена за всички времена. Забелязали ни и в Европа, и в Китай.

„Междуличностните отношения в случая нямат никакво значение”, каза още премиерът, допълвайки, че всички противоречия били изгладени.

Каракачанов: Ще успокоя колегите от БСП - правителството е стабилно (ВИДЕО)

"Нашите разменени реплики през медиите не трябва да се разбират като нещо разрушително. Казвам ясно, че не съм разрушител. Аз бях един от моторите да се направи патриотичната коалиция. Оттогава непрекъснато повтаряме, че трябва да изкараме пълен мандат, за да направим нещата, които са полезни за страната и те да имат своя резултат", заяви Волен Сидеров.

Днес се разбрали - различията ще решават с консенсус, а законовите предложения на Сидеров щели да разгледат. Последно - в Патриотите нямало фатални разлики, а на срещата открили дълбоката истина.

За битката на Валери Симеонов не се разбра нищо. Той дойде с премиера и колегите си и помълча.

АТАКА ПО ФРОНТА: Волен Сидеров с остри критики към Валери Симеонов (ОБЗОР)

Красимир Каракачанов успокои депутатите от БСП.

„Които се притесняваха, че ако се наложи да пада правителството, ще трябва да работят август месец. Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно, спокойно да излизат в почивка, да си правят тена и да събират сили за новия сезон от септември нататък“, заяви вицепремиерът.

Така коалицията си тръгна помирена.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.