Руският президент похвали една от силните черти в характера на своя американски колега

Владимир Путин покани Доналд Тръмп в Москва. Предложението беше отправено индиректно, докато руският президент е на срещата на държавите от групата БРИКС в Йоханесбург.

Засега няма отговор от Белия дом дали такова гостуване ще се състои.

Срещата на американския президент с Путин в Хелзинки донесе предимно негативи на Тръмп. У дома го обвиниха, че не е бил достатъчно твърд и е минал на страната на Русия. Някои дори го нарекоха предател.

 

Няма да има втора среща между Тръмп и Путин тази година

"Голям плюс на президента на САЩ Доналд Тръмп е стремежът му да изпълни обещанията си, предимно тези на своите избиратели", заяви Путин, цитиран от РИА Новости и Агенция "Фокус".

"Това е специфика на настоящия президент, при това я смятам за положителна, защото по правило след избори някои лидери бързо забравят това, което са обещали на народа си, когато са били пред изборните секции", подчерта руският президент.

Тръмп след срещата с Путин: Това е много добро начало за всички (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двамата президенти неведнъж оцениха положително качествата един на друг.

Путин: Преговорите с Тръмп бяха успешни и полезни

"Мисля, че той е опитен човек, бизнесмен с голям опит и разбира, че ако иска да установим отношения на сътрудничество, то е нужно да се отнасяш с потенциалния си партньор с уважение, в противен случай нищо няма да се получи помежду ви", коментира още Владимир Путин. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.