Свалиха от планината тялото на туриста, убит от мълния в Пирин

Спасителите свалиха от планината тялото на туриста, убит от мълния в Пирин. Мъжът не е имал никакъв шанс за оцеляване, тъй като всичко се е развило много бързо.

Сигналът е получен в неделя малко след 14:00 ч. в района на връх „Ореляк”.

Мълния уби мъж в Пирин

„Оказа се, че група мотористи са карали в района на връх „Ореляк”. Едно от момчетата спира на билото и там е покосено от мълния. От базата тръгнаха няколко екипа, но не можаха да окажат животоспасяваща помощ”, каза спасителят Наско Уков за „Здравей, България”.

"Знаете, че през летния сезон тези бури се формират много бързо и тя буквално е изненадала туристите”, допълни още Уков.

ОПАСНА ОПЕРАЦИЯ В ПЛАНИНАТА НА ОРЕГОН: Хеликоптер спасява турист

„В днешно време има достатъчно много информация за времето. Все пак, ако въпреки прогнозите се окажете в планината, обърнете внимание на времето. Забелязва се, когато то се влошава. Единственото, което можете да направите, е максимално бърза евакуация”, сподели той.

Спасителите апелират към туристите да не ходят по откритите части на планината и да бъдат много внимателни, когато видят, че се задава гръмотевична буря. 

17-годишен белгиец получи хипертонична криза в планината

„Виждате, че този летен сезон премина в дъждове и бури и явно така ще продължи. Види ли се, че прогнозата е лоша, е много въможно следобед времето рязко да се развали. Ако се ходи в планината трябва да е рано сутрин, когато е подходящо”, обясни спасителят Михаил Климов.

Репортер: Антон Чавдаров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.