Какво време ни очаква?

През новата работна седмица ни очаква динамично време, а есента ще напомни за себе си. В понеделник ще се радваме на слънчево време до ранния следобед. След това от запад облачността ще се увеличи с възможност за краткотрайни превалявания. Те ще са съсредоточени главно в северозападните планински части на областите Видин, Монтана и Враца. Очакваните количества дъжд са до 10 литра на квадратен метър. Температурите ще остават високи – между 29 и 34 градуса.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Черноморието все още остава в плен на лятото. Денят ще е слънчев и горещ с температури до 30 градуса. По южното крайбрежие облачността ще е по-значителна, но до обяд и там слънцето ще надделее. Морето е с височина на вълните около 1 метър с тенденция да се запази в близките дни.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

В планините ще бъде слънчево до обяд. След това в западните планински масиви са възможни краткотрайни валежи с гръмотевична дейност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса.

ВРЕМЕТО В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ

Температурите ще паднат с 4-5 градуса в сряда и четвъртък. В средата на седмицата се очакват и по-значителни валежи - първо в Западна, а после и в Източна България. В отделни райони на Югоизточна и Североизточна България в следобедните часове в сряда има вероятност да паднат до 20 литра на квадратен метър.

ВРЕМЕТО НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

По крайбрежието на Егейско море очакваме високи температури през следващите дни. В южните части на Гърция термометърът ще скочи над 34 градуса. Вероятност за валежи има в средата на седмицата в североизточната част на страната, в района на Кавала.

ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ ОТ ПОРОЙНИ НАВОДНЕНИЯ

Заради валежите тази седмица има опасност от поройни наводнения. Вторник срещу сряда такъв риск има за реките Янтра и Росица. По водосбора на река Марица предупреждението е отново за вторник по реките Стара, Костенецка, Крива и Ибър.

НА ТОЗИ ДЕН

На този ден най-студено е било в София (4,1 градуса) през 2003 година, а най-топло - в Пловдив (39,8 градуса) през 1916 година.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.