Ако премиерът държи на тези промени, ние сме длъжни да ги уважим, заяви още той

"НФСБ няма да излезе от управлението, доколкото чухме всички", каза вицепремиерът Красимир Каракачанов, като уточни, че така мисли, предаде БТА. 

ОТКРИХА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВЪВ ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г. С. РАКОВСКИ” – СНИМКИ

"Трусове не бих казал, както може би вече сте свикнали, темите вместо да се изясняват помежду ни, се изясняват през медиите, за съжаление", коментира той в отговор на въпрос.

Валентин Радев: Не исках революция в МВР, а нещата да се случват постепенно

"Не споделям подобен подход, ако имаш да казваш нещо на коалиционните си партньори, нормално е да го кажеш в подходящия формат, а не през медиите", добави той. Каракачанов обаче смята, че Валери Симеонов е прав в едно - не би следвало при всеки случай, когато някоя част от обществото "поиска кръв", да жертваш министри без дори да изчакаш резултатите от разследването.

БЪДЕЩЕТО НА КОАЛИЦИЯТА: Според Каракачанов комуникацията буксува

"Съгласен съм, както е мое право аз да посочвам хората, които излизат от ВМРО било за министри, за заместник-министри, така е нормално и премиерът, като лидер на най-голямата партия в коалицията, да си посочва министрите или да решава кога да ги отзове", коментира Каракачанов. Въпреки това мнението му, което той ще изрази днес, е, че няма никакво основание да се иска оставка на някои от министрите, най-малкото свързани с катастрофата. "Визирам министър Нанков", уточни Каракачанов, който определи колегата си като изключително работлив, енергичен и компетентен министър. "Не следва да се подхожда по този начин, това е моето мнение, но ако премиерът държи на тези промени, ние сме длъжни да ги уважим, защото това е негова квота", посочи вицепремиерът Каракачанов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.