Трети месец пропаднал участък на завой застрашава шофьорите

Почти три месеца свлачище ограничава движението в едно от пътните платна на прохода „Шипка”.  Участъкът е ограден в началото на юни, но все още не е започнало укрепването му.

Пропадането е в завой, под който има 50-метрова пропаст.

Ограничението на скоростта е 30 км/ч, но въпреки това, ако пътят не бъде укрепен преди зимния сезон, може да последват инциденти. Тук има условия за възникване за гъсти мъгли, поради което пътят трябва спешно да бъде укрепен, обясни автоекспертът Иван Чакъров.

Ремонтът се бави, защото се изготвят проекти за укрепването на пътя, което изисква поставянето на 35 укрепващи пилона в мястото на свлечения път, обясни Илия Златев, дирекотр на Областно пътно управление – Стара Загора. Кога започва укрепването на участъка, вижте във видеото. 

Изграждането на една укрепителна конструкция  с поставянето на 35 броя пилоти с дължина 8 метра с диаметър 50 см. Всъщност това са ремонтните дейности, които могат най-много да забавят проекта

Пътното платно трябва да бъде възстановено между 10-15 октомври. 

След наш репортаж, започна почистването на дървета и разстителност около опасния участък, което да увеличи видимостта в района на свлачището. Заради започналите от днес дъждове, свлачищата в региона отново се активизираха, като това пропадане, което се случи буквално преди минути. Така че оправянето на този пътен участък е изключително спешно на прохода Шипка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.