Къде ще има ремонти по пътищата?

За тези, които са решили да слеят почивните дни и планират кратка почивка, важна информация за времето и трафика. Пътищата ще са мокри днес в източните части на двете основни магистрали – „Хемус“ и „Тракия“. По-значителни валежи се очакват в Североизточна България в Шуменска област.

Критични точки очаквано ще са граничните пунктове и особено тези към Гърция и Сърбия. От „Гранична полиция” увериха, че ще има повече полиция там, където е необходимо.

ЗАРАДИ ПОЧИВНИТЕ ДНИ: Засилен трафик по пътищата

По-сериозен ремонт се извършва на 18-и км на АМ „Тракия” в посока Бургас. Важен ремонт предстои в петък на пътя в Искърското дефиле край Своге, където стана тежката катастрофа с автобус, която отне живота на 17 души. Участъкът ще бъде затворен, създаден е обходен маршрут през селата Искрец и Бучин проход.

Асфалтира се и друг опасен участък – 15-километрова отсечка от пътя Русе-Бяла. Ограничена е скоростта, но от АПИ алармират, че шофьорите масово не се съобразяват с ограниченията.

По проходите все още зее огромна дупка по пътя на прохода „Шипка“. Проблемът е от повече от два месеца. Мястото е изключително опасно заради завоите без добра видимост. Ремонт ще започне следващата седмица. Крайният срок е до средата на октомври. Има вероятност пътят през прохода да бъде изцяло затворен. Обходът ще е през Бузлуджа.

133 години от Съединението на България

Разнообразно се очертава времето през почивните дни, коментира в „Здравей, България” синоптикът  Анастасия Стойчева. В следобедните часове днес ще има временни увеличения на облачността, а температурите ще достигнат 25-30 градуса. В петък ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат. Вятърът ще отслабне. Събота и неделя ще има по-значителни временни увеличения на облачността главно над Западна и Централна Бългапия. На отделни места в събота ще има превалявания, а в неделя в западната половина от страната ще превали и прегърми. Първата половина от следващата седмица отново ще позахладнее.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

По Черноморието ще е облачно сутринта, но до обяд слънцето трябва да изгрее. Денят ще е прохладен с температури до 28 градуса в следобедните часове. Вълнението на морето ще отслабва. Височината на вълните от около метър ще падне до под 30 сантиметра в следващите 48 часа.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

Над планините облачността ще е променлива. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Максимална температура на височина 1200 метра ще е 19 градуса, в по-високите части – около 12 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.