Говори дъщерята на жена, която твърди, че е ударена от шофьор на джип

Агресия на пътя. Млада жена разказа за случая в социалните мрежи. По думите й родителите й са били нападнати от непълно непознат мъж, докато баща й е транспортиран с линейка от Велинград към Пловдив. Свидетели на случката са от екипа на Спешна помощ. От полицията отричат към този момент да имат информация за физическа саморазправа.

НАСИЛИЕ НА ПЪТЯ: Шофьор наби друг на светофар в София (ВИДЕО)

В пост във Facebook Силвия разказа как майка й е ударена от непознат мъж на кръстовище в Пловдив.

„На светофара, вижда се и на снимките, той застава пред нея с колата, тя сваля прозореца да му каже, че следва линейката и баща ми е с инсулт, при което човекът се навира до половина в колата й и я удря с юмрук по дясната страна на лицето”, разказва Силвия.

Преди да спрат на светофара, шофьорът на линейката забелязва черния джип, който ги следва.

„Човекът беше с инсулт и трябваше много бавно да се придвижи до самия Пловдив. На влизане от Пазарджик в Пловдив забелязах черен джип, който ту вдясно, ту вляво и ми направи впечатление”, разказва шофьорът на линейката.

По думите на шофьора на линейката водача на джипа избутва между знаците колата на Спешна помощ.

„Минахме 2 светофара и това стана на 3-тия. Той ме притисна да мина в средната лента, за да му дам път в лявата лента”, разказва още шофьорът на линейката.

По линейката има следи от ожулване. На светофара джипа застава между леката кола и линейката. По думите на Силвия майка й се опитва на два пъти да застане отново зад линейката. И след това се стига до саморазправа.

„Виждам как този човек е до колата на жената и как я удря”, разказа Димитрина Николова, парамедик от екипа на линейката.

„Чух, че пациентът се извика да не бият съпругата му и аз веднага слязох от линейката”, разказва Георги Георгиев, шофьор на линейката.

В този момент водачът на джипа тръгва към пациента в линейката.

„Беше го хванал за фланелката и аз тогава тръгнах да ги разтървавам, два пъти идваше към мен и аз му обясних, че пациентът е с инсулт, да бяга, да не се занимава, но той продължаваше, псуваше, ругаеше”, разказва Георгиев.

След спречкването шофьорът на джипа си тръгва. Подаден е сигнал на 112.  Назначена е проверка и случаят е докладван на Районна прокуратура – Пловдив.

„Жената, която е участвала в това спречкване, заявява, че водачът на БМВ-то я е ударил. Това го казва само тя, другите участници, включително, пак казвам и шофьорът на линейката, заявява, че не е видял шофьорът на БМВ-то да удря жената”, заяви старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР – Пловдив. „Всички са разпитани, шофьорът на БМВ-то стоя повече от 5 часа в районното”.

„Не съм разпитан , колежката ми също не е разпитана”, заяви шофьорът на линейката.

Все още няма публична информация за самоличността на водача на джипа. Проверката по случая продължава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.