В такива моменти може да поемаме политическа отговорност, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ

„Кандидатите за министерските позиции ще бъдат предложени от ГЕРБ. Дали ще бъдат приети оставките на министрите е въпрос на разговори. Силата на ГЕРБ е, че в такива моменти може да поема политическа отговорност". Това заяви пред журналисти в с. Грашево председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Вече окончателното решение ще бъде взето, след като в парламента бъдат внесени оставките. Миналата седмица имахме доста конструктивен разговор с коалиционните ни партньори, като очаквам утре да надградим постигнатото. Всички ние трябва да формираме политическите си решения на базата на колективната воля в коалицията“, подчерта Цветанов.

Каракачанов за министерските оставки: ГЕРБ да предложат други кандидатури

Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че не медиите са мястото, от което участниците в коалицията трябва да съобщават какви са техните лични очаквания и предпочитания.

„Бих се радвал, ако нашите партньори от „Обединени патриоти“ имат единна позиция. Ние винаги сме се съобразявали с техните решения“, отбеляза Цветан Цветанов.

Караянчева: Министерските оставки няма да решат проблемите

На въпроса какви качества трябва да притежават новите кандидати за министерските постове, Цветанов коментира: „Това трябва да са хора с безспорни професионални качества, с професионална тежест и да бъдат ангажирани с изпълнението на управленската програма на ГЕРБ и „Обединени патриоти““. 

„Благодаря на всички хора в Родопите за тяхната толерантност. Тази толерантност трябва да бъде съхранена и да се превърне в политики за хората", заяви още Цветанов по време на събора на село Грашево. Цветанов беше придружаван от народния представител от ГЕРБ-Велинград  Димитър Гечев, областния координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и кметове на кметства от община Велинград.

„Благодаря на кмета на с. Грашево Асен Мастев за неговата енергичност и смелост да търси решения  на проблемите на селото на най-високо ниво. Благодаря и на кмета на Велинград д-р Костадин Коев за това, че в управленската си програма е заложил да има проекти за всичките 19 населени места в общината, в които живеят над 42 хил. души.“, заяви Цветан Цветанов.

Към всички присъстващи на събора председателят на ПГ на ГЕРБ се обърна с думите: „Когато заставам тук, пред вас, не ми остава нищо друго, освен да се ангажирам с изпълнението на нещо, което ще подобри вашия живот. Ето защо ПГ на ГЕРБ ще дари средства, с които ще бъдат закупени нови легла с детски модули за детска градина „Кокиче“ в с. Грашево“, каза той

Вторият ангажимент, който Цветанов пое, бе да съдейства за отпускането на средства за ремонт на пътя Грашево-Мечо корито-Асанова махала-Кръстава-Горно Бирково, който е с дължина над 20 км., като за целта ще бъде актуализиран проектът в Община Велинград. Стана ясно, че първият етап ще започне още догодина.

„Когато правителството и парламентарното мнозинство са стабилни е стабилна и държавата. Това позволява да се възползваме пълноценно и от европейската солидарност и да решаваме проблемите на хората по регионите. По време на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов у нас има тенденция за отлична събираемост на приходите, което на свой ред ни дава възможност да търсим решение на въпроса с пътищата, да развиваме районите и да осигурим на жителите им достойна среда за живот“, посочи Цветанов.

На свой ред кметът на Велинград д-р Костадин Коев съобщи, че до края на септември започва ремонт на улица „Вела Пеева“ в с. Грашево, като това е част от по-голям проект за ремонт на улици в 5 населени места. „През този управленски мандат в Грашево е ремонтирано кметството, джамията и на много места са изградени подпорни стени“, каза градоначалникът.

От сцената в местността „Поляните“ художникът от Сопот Стефан Йорданов подари портрет на Апостола на свободата – Васил Левски, на едноименното училище в с. Грашево.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.