В момента държавният глава е на посещение в Латвия

Румен Радев все още не е подписал искането за освобождаване на главния секретар Младен Маринов, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. В сряда в администрацията на "Дондуков" 2 е постъпило решение на Министерския съвет, което предлага на президента да издаде указ за прекратяване на правомощията на Маринов. 

Отлагат гласуването на трите министерски оставки

В момента Радев е на среща в Рига на групата „Арайолуш“, обединяваща президентите на 14 държави-членки на ЕС. Разговорите на държавните глави се провеждат на 13 и 14 септември в столицата на Латвия. В групата „Арайолуш” влизат Португалия, Германия, Латвия, Финландия, Италия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Естония, Малта, България, Хърватия и Гърция.  

Борисов обяви кои ще са наследниците на тримата министри (ВИДЕО)

„Издаването на указ от президента на Република България по предложение на Министерския съвет за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов изисква спазването на всички установени процедури. Медийните публикации и политическите заявки, направени в общественото пространство, не са част от регламентирания ред, предвиден в Устройствения правилник на МС и на неговата администрация. Решението на МС е заведено в Администрацията на президента в 11.37 ч. на 12 септември. Не може да се очаква от държавния глава да взима кадрови решения под натиск, още повече когато те касаят националната сигурност на страната. Припомняме, че Конституцията на Република България не предвижда срок за подписване на указа”, обясниха още от президентството.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.