Оставките на регионалния, транспортния и вътрешния министър ще бъдат внесени в НС в четвъртък

Премиерът Бойко Борисов съобщи имената на кандидат-министрите, които да заместят тримата, подали оставка след катастрофата край Своге. Това стана след втората коалиционна среща в Министерския съвет. По думите на премиера Бойко Борисов е постигнато пълно мнозинство по отношение на трите министерски оставки, поискани след трагедията край Своге. За министър на вътрешните работи е предложен главният секретар на МВР Младен Маринов, за министър на транспорта Александър Манолев, който е настоящ зам.-министър на икономиката, а за министър на регионалното развитие и благоустройството е предложена Петя Аврамова, която е член на регионалната комисия в парламента.

Трите министерски оставки ще бъдат внесени в НС в четвъртък.

„Подадените от министрите оставки в четвъртък ще влезем в парламента и имаме мнозинство да бъдат подкрепени и трите. Съответно пък аз съм поел ангажимент оттук нататък по всички важни теми първо да събираме коалиционния съвет и тогава всеки да може не само да каже мнението си, а когато излезе да коментира, да знаем, че предварително по всяка една тема сме чули своите аргументи”, заяви Борисов.

СНИМКИ ОТ БРИФИНГА СЛЕД КОАЛИЦИОННИЯ СЪВЕТ НА ГЕРБ И "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ" ВИЖТЕ ТУК

На влизане в сградата на Министерски съвет лидерът на „Атака” Волен Сидеров заподозря и сподели своите подозрения за заговор от близки на премиера Бойко Борисов  от негови близки от ГЕРБ, както и представители на НФСБ и част от бившия „Реформаторски блок”.

„Аз започвам да подозирам, че има нещо като заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него. Тук се готви нещо недобро, липсата на реакция на подобни изявления, на подобни действия на „ощипана мома” и т.н., на подобни етюди, които се разиграват от страна на НФСБ и техният лидер водят до рушене на коалицията”, заяви Волен Сидеров.

Сидеров: И 19 министри да се сменят, няма да стане нищо фатално

На въпроса дали настоява все още за оставката на Волен Сидеров като вицепремиер, той отговори, че не получава  подкрепа за това нито от Бойко Борисов, нито от Цветан Цветанов.

Следващият понеделник отново ни очаква трета подред коалиционна среща.

Младен Маринов вече направи първи коментари за предложения пост.

„Досега съм работил в професионална среда, сега ще ми се наложи да се сблъскам с политически проблеми, но службата ме е научила до посрещам всякакви трудности. Ще направя всичко, което зависи от мен, за да оправдая доверието на премиера”, заяви Младен Маринов.

 

Инж. Петя Цветанова Аврамова

Дата на раждане: 29 май 1963

Професионален опит: Народен представител от 42-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране.

Председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) Заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.)

Главен комисар Младен Маринов

Владее английски език; основни познания по руски език. 

С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Юли 2014 – май 2017 г. – директор на Столичната дирекция на вътрешните работи;

От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция.

Александър Манолев, заместник-министър

Завършил е Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич с профил „Счетоводство и Контрол“. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: "Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; "Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари", Джей Пи Морган, Лондон.

Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.

Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.

Владее английски, испански и гръцки език. Семеен с две деца.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.