От МВР уверяват, че са взели всички мерки за осигуряване на спокойствието на гражданите

Протестиращи пред парламента искат оставката на правителството. Недоволството е организирано в социалните мрежи от Емил Русанов - издател на в. "Будилник" в Лондон, и е обявено като протест на българите, живеещи в чужбина.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК 

Демонстрантите поискаха разследване на всички правителства до този момент, оттегляне на политическите партии и съставяне на граждански кабинет. Депутатите обаче да останат на работа, за да могат да промянят политическия модел, спорямо исканията. 

Снимка: Олег Попов, NOVA

В продължение на часове движението в центъра на столицата остана блокирано. През деня имаше засилено полицейско присъствие, за да не се допуска нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Снимка: Олег Попов, NOVA

"Нас не ни е страх! Ние сме дошли от целия свят и от цяла България. Добрич, Варна, Франция, Холандия, Великобритания", заяви Русанов. 

Сред недоволните имаше и популярни лица от предишни протести, като Йоло Денев и Николай Колев - Босия.

Снимка: Булфото 

Провокации и напрежение нямаше. Протестиращите обаче регираха остро на медиите и дори влязоха в пряк сблъсък с част от операторите на основни телевизии. 

Снимка: Олег Попов, NOVA

"Те тръгват. Аз затова идвам. Не искам дъщеря ми да емигрира, но тя тръгва в края на месеца", заяви една от протестиращите. 

Снимка: Булфото

"Искам да видя тези 29 хиляди летящи дали са кацнали и тези 5 хиляди с коли, дали ще дойдат. И моята пенсия е малка, но не съм дошла тук да тропам по вратата, а започнах втора работа! Кой е безработен в България? Този, който няма образование", заяви минувачка.  

Протестиращите обявиха, че недоволството продължава и през следващите дни. Щели да организират и демонстрация и пред европейските институции. 

Отворени врати в президенството

Снимка: БГНЕС

Снимка: Олег Попов, NOVA

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.