Очакваме гореща събота и захлаждане от неделя нататък

Последният работен ден от тази седмица ще бъде слънчев, с дневни температури до 30 градуса. Сутринта и вечерта термометрите ще показват между 8 и 13 градуса. Най-хладно ще е в северозападната част на страната в триъгълника София-Плевен-Видин.

По Черноморието ще бъде слънчево със слаб вятър. Температурите през деня ще достигат 24-25 градуса. Вълните в морето ще бъдат с височина на вълните около 1 метър.

Есента идва, температурите падат с 10 градуса

Слънчево, но прохладно със слаб източен вятър очаква хората в планините. В по-ниските части температурата през деня ще гони 20 градуса. По-високо обаче термометърът ще показва около 14-15 градуса.

Денят на Независимостта ще е най-топлият тази седмица, с температури около и малко над 30 градуса. От неделя нататък започва плавно захлаждане, което ще продължи до средата на следващата седмица, когато дневните температури ще са около 13 градуса.

От запад на изток през страната ще премине хладен въздух, който ще донесе порция валежи от вторник нататък. Захлаждането ще създаде условия и за снеговалежи в най-високите части на Рила и Стара планина.

В края на другата седмица над Черноморието ще има условия за развитие на циклон, с който в тази част на страната ще паднат значителни валежи.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.