Гледайте семейния филм с участието на Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов и Радина Боршош тази събота, 22 септември, от 15.00 ч.

"Маймуна" ще изненада любителите на качественото българско кино със своята телевизионна премиера тази събота, 22 септември, от 15.00 ч. по NOVA.

По темата

Филмът е вълнуващ разказ за сестрите Мая и Ива, които са свързани от един баща и една маймуна*. Както и от обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев. Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко. "Маймуна” е история за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато Дядо Коледа си тръгне завинаги. История за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне... с усмивка. "Маймуна" е история за любов като никоя друга.

Втората лента на Димитър Коцев - Шошо спечели Наградата на публиката от София Филм Фест и има няколко отличия от фестивали в Европа, Азия и Америка. Сценарият е на Шошо и Иван Марков, камерата е поверена на Александър Станишев, а музиката - на Виктор Стоянов. “Маймуна” е един от новите българските филми в репертоара на "Лента", част от стратегията на NOVA да подкрепя качествени родни продукции на всички платформи и представянето им пред широката публика. 

Част от звездния състав на "Маймуна са Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев. Голямото откритие на режисьора са младите актриси, на които той поверява главните роли на сестрите Мая и Ива. С "Маймуна" Александра Костова и Радина Боршош правят изключителен дебют в киното.

Не пропускайте премиерата на българския семеен филм "Маймуна" - тази събота, 22 септември, от 15.00 ч. по NOVA.

*Маймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и портфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти. По време на снимките продължава да се опитва да практикува стария занаят.