Междувременно, той призова света да изолира Иран

Речта на американския президент Доналд Тръмп предизвика смях в общото събрание на ООН. Държавният глава започна с изтъкване на своите постижения и беше принуден да спре изказването си, след като провокира необичайната реакция на делегатите.

Общото събрание на ООН започна с предупреждение за хаос в световния ред

Международна реч за вътрешна употреба – месец и половина преди междинните избори за Конгрес, Доналд Тръмп повтори основните послания от своята кампания.

Но започна с комплимент към себе си и това предизвика смях в залата. В духа на националистическото течение, което го издигна на власт, Доналд Тръмп се обяви за по-малко глобализъм и повече регионален патриотизъм.

И отново нападна един от традиционните съюзници на Щатите – Германия заради търговията им с руски газ.

В изказването на Тръмп българският премиер Бойко Борисов видя това послание за света и България. 

Решението Борисов вижда в създаването на европейския газов хъб “Балкан”, а цената да определя кой от кого купува.

„Интерконектор с Гърция, който ако цената е по-добра на американския  втечнен газ или от Египет или от Израел на газовия хъб да се търгува.  Ако руският е по-евтин съответно, слагаме го на бизнес плоскост и според мен само това може да ни спаси”, обясни премиерът.

Борисов се срещна с турският президент Реджеп Таип Ердоган с когото разговаряли за повече търговия между двете страни, бежанците и границата.

Границата се пази много по възможно най-добрия начин и е еталон за граница между две държави с подписано споразумение и изнесени центрове, извън територията на ЕС.

Премиерът на Нова Зеландия и бебето й – звездите на срещата на ООН (ВИДЕО+СНИМКИ)

Премиерът коментира и атаките срещу него заради снимките му от вчера с американския президент Доналд Тръмп.

Тази истерия, която се вдигна в България от хейтърите и платените тролове на БСП – Бог ми е свидетел, а и вие, че по никакъв начин не сме парадирали или не сме казали каквото и да е било, освен това, че сме имали разговори с президента Тръмп, Помпео, с Ники Хейли – вчера близо 20 мин среща, защото не ни е била целта да се снимаме с някой. Ако на някой това му е целта на мен не ми е, аз имам снимки от камината на Белия дом.

Бойко Борисов ще говори пред общото събрание на ООН в петък, а утре ще се срещне с българската общност в САЩ.

Кореспондент: Ясен Дараков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.