В един от кварталите се стигна до сблъсъци между полицията и местни жители

Пияни, агресивни и въоръжени жители на една от махалите в Гълъбово нападнаха полицейски патрул. Какви са начините за справяне със ситуацията и решават ли се битовите проблеми със сила? Отговорите на тези въпроси даде директорът на ОДМВР-Стара Загора, старши комисар Георги Хаджиев.

От полицията увериха, че в момента в Гълъбово няма жандармерия, а обстановката е спокойна. 

"Получихме три сигнала за грубо нарушаване на обществения ред. При отразяването на първия сигнали колегите са отишли на място, за да предупредят устно жителите да спрат музиката. Те са намалили музиката, но след това отново е получен сигнал", заяви Хаджиев.

Нападение над полицаи в Гълъбово, петима са арестувани (ВИДЕО)

След третия сигнал полицаите отиват на място и искат да установят самоличностите на участниците в ситуацията. Тогава те срещат агресия от страна на жителите, добави още директорът на ОДМВР-Стара Загора.

"Прецених, че е по-добре колегите да бъдат изтеглени от мястото на инцидента, за да не ескалира напрежението. Считам, че решението ми е било правилно", категоричен беше Хаджиев.

На мястото е изпратен специализиран полицейски отряд, който да преустанови нарушаването на реда. Според Хаджиев полицията има капацитет да се справи с подобни ситуации. По негови думи полицаите, които работят на терен, ежедневно стават обект на агресия - както вербална, така и физическа.

Нападение с нож срещу полицаи в Париж

"Толерантността ни към подобен тип прояви спрямо полицията е нулева. Всеки, който се опита да посегне на полицай, трябва да носи отговорността от своите постъпки", заяви Хаджиев.

Той беше категоричен, че престъпността не се дели на етнически или религиозен тип. Навсякъде, където е нужно, се засилва полицейското присъствие. Полицията е длъжна да осигури на гражданите добър обществен ред, добави още старшият комисар.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.