Бетина Георгиева смята, че десният волан на семейната им кола е причина за тежкия инцидент

Съпругата на мъжа, блъснал 19-годишно момче на пешеходна пътека в Своге, заяви, че виновника за инцидента - Иван и цялото му семейство ще понесат последиците от случилото се. Пред камерата на NOVA Бетина Георгиева каза, че тя и близките й се интересуват от състоянието на пострдалия Богомил и се молят за оцеляването и пълното му възстановяване. Готови са и да помагат, с каквото могат.

Бетина не може да си обясни как мъжът й е блъснал младежа. 

Кола помете 19-годишно момче на пешеходна пътека в Своге

"Той е в такова състояние, че не говори за това. Навел е глава, обяснявам си го с това, че е имало да става... Той не е такъв шофьор, просто лоша шега му е изиграл този десен волан", каза Георгиева. 

Според прокуратурата водачът, ударил момчето, има множество нарушения. Голяма част от тях са свързани с шофиране с превишена скорост. 

В сряда Иван беше освободен от ареста срещу парична гаранция от 2000 лева. Той е обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 6 години затвор.

А лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за спасяването на момчето. Състоянието му остава критично, с пряка опасност за живота.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.