Хората се опасяват, че това може да повреди електроуредите им

Протест срещу доставчика на електроенергия организират жители на Бобошево. Хората се оплакват от чести спирания на тока, и то във вечерните часове. Те се опасяват, че скоро непостоянното електричество ще повреди електроуредите им.

ТЕЦ "Марица изток 2" може да затвори, ако не плати за вредните емисии

 

"Ние не искаме нищо повече от един нормален ток, както е по договор 220 волта, и да бъде осигурен непрекъснато", категоричен е кметът на Бобошево Крум Маринов.

 

 

Хората твърдят, че от две години насам, електричеството в домовете им се спира без предупреждение и това причинява материални щети. От енерго-дружество отговориха, че в последния месец се извършват планови ремонти, а преди това не е имало сигнали и жалби. От ЧЕЗ увериха, че ремонтните дейности ще приключат на 4 ноември. 

„Инерком” получи втори отказ за покупката на ЧЕЗ

Директорът на местното училище заяви, че това засяга и отоплението на сградата, защото помпите на парното се захранват с ток. Жителите на Бобошево са убедени, че токът, който получават, е с по-ниско напрежение, а това също уврежда уредите им. 

От ЧЕЗ обясниха, че в последния месец прекъсванията на тока са точно 11, като всички са заради планови ремонти. От дружеството добавиха, че от юни насам се правят инвестиции в електроразпределителната мрежа, а кметът е уведомен за всичко това.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.