Не приемам критиките, които президентът непрестанно отправя, заяви вицепремиерът

„Институциите влязоха във война. Не приемам критиките, които президентът непрестанно отправя, вземайки страната на опозицията. Да, БСП те направиха президент, но тази длъжност не е партийна”. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Плевнелиев: Президентът Радев се държи като подбудител на протестите

Относно критиките и исканата му оставка от страна на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, Каракачанов заяви:

„Марешки да ми говори за морал?! Човек, на който три пъти му свалиха имунитета – за изнудване, рекет, побой. Този човек ще ми дава морални наставления. Нека каже колко плаща данъци този велик бос, който има частни самолети, яхти”, заяви Каракачанов.

Веселин Марешки и Кръстина Таскова също се отказаха от имунитета си

Вицепремиерът коментира и протеста на майките на деца с увреждания, както и исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

„Не споделям това, което той каза. Това, което каза, беше доста превратно изтълкувано. Това, че не споделяш какво е казал някой, не означава, че трябва да му отрежеш главата. Има и някаква колегиалност, която трябва да проявяваш”, заяви Каракачанов.  

Относно протестите за цените на горивата, Каракачанов коментира, че част от протестиращите са футболни агитки.

Четвърти ден на протести в големите градове на страната (ВИДЕО)

„Публиката знае кога излизат на протест агитките – когато някой ги мотивира по един или друг начин. БСП и ДПС със сигурност участват в организирането, Корнелия Нинова ги подкрепи”, заяви Каракачанов.

За Държавната агенция за българите в чужбина, Каракачанов заяви, че още няма предложение кой да я оглави, но обмисля 1-2 имена, които ще обсъди с колегите си.

Вицепремиерът коментира и случая с бившия македонски премиер Никола Груевски.

МП: Груевски няма издаден български паспорт

„Той не е искал българско гражданство, макар че родният му баща е български гражданин.  Мога да ви дам информация от мои сигурни източници в Скопие, че Груевски е преминал сухопътната граница на Македония със Сърбия, а до Унгария е преминал със съдействието на сръбските власти. Това е моята информация от Скопие. Прибраха своя човек, осигуриха му коридор”, коментира лидерът на ВМРО.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.