Специализираната прокуратура протестира мярката

Подсъдимите за подкуп от 70 000 евро бивша кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова излизат от ареста. Мотивът на съда е влошеното им здраве.

Иванчева и Петрова остават зад решетките (ВИДЕО+СНИМКИ)

Съдията по делото за втори път решава да постави под домашен арест Иванчева и Петрова, отчитайки заключенията на експерти, според които от една страна двете жени се намират в лошо психическо състояние, а от друга – това нарушава способността им да участват активно в защитата си. 

Специализираната прокуратура пък съобщи, че протестира пускането им от ареста.

 От държавното обвинение не са съгласни с довода на съда, че двете са в тежко здравословно състояние и оспорват казаното от експерите в съдебната зала днес, като цитират друга експертиза. 

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше задържана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Повод за нея бе разследване за подкуп, даден ѝ от строителен предприемач, а по информация на разследващите Иванчева е била задържана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително разрешително. Часове тя бе държана с белезници до автомобила си, паркиран пред сградата на Министерството на спорта, докато разследващите извършваха обиск.

От април Десислава Иванчева се намира в ареста, а междувременно съдът я отстрани от поста кмет на район „Младост“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.