Футболът като начин на живот

"Не съм си мислел, че съм толкова добър. Виждах потенциала си и не спирах да работя, за да стигна там, където искам да бъда. Хората около мен ми помогнаха много, както сега и аз се опитвам да помагам на децата", заяви Димитър Бербатов.

Футболистът коментира кариерата си, емоциите извън стадиона и биографичната си книга. Той сподели, че рисуването е негова страст, която е открил благодарение на баща си. Според футболната звезда шансът да излезе извън пределите на страната в ранна възраст е бил изключително вдъхновяващ, като е разширил мирогледа му.

ПО НЕГОВИЯ НАЧИН: Футболните и житейските уроци на Димитър Бербатов

"Имам нужда от спокойствие, от свое лично пространство. Така подреждам мислите си. Ако искаш да успееш и да се развиваш, трябва да правиш разбор на тренировките и мачовете", каза още футболистът.

По неговите думи самотата му помага да излиза по-лесно от кризисни ситуации, както и да преценява правилно хората, които го заобикалят. Въпреки съвети на близките си, Бербатов винаги е взимал сам решенията в живота си.

Бербатов: За да ръководиш футбола, трябва да си напълно готов

"Приятелството е много важно. Имам близки приятели от дълги години, които продължават да бъдат до мен. Дори и да не сме се чували с години, нашите отношения не са се променили. Аз съм много лоялен към приятелите си", каза още Бербатов.

Той заяви, че за да успееш в света на футбола, са нужни много тренировки, но и въображение. Димитър Бербатов беше категоричен, че футболът в страната не е на нивото, на което му се иска. Въпреки това се правят много усилия за развитие в сферата на спорта.

Целия разговор с футболиста вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.