Той уточни, че няма амбиции да заеме председателското място на Сидеров в парламентарната група

Валери Симеонов се върна в парламента като редови депутат. Бившият вицепремиер заяви, че няма амбиции да измести Волен Сидеров от лидерския пост в групата на Патриотите. Междувременно новият вицепремиер Марияна Николова стана повод за лични признания и от двамата.

Валери Симеонов дойде на работа в добро настроение и с малко закъснение. В залата бившият вече вицепремиер поздрави колегите си от коалицията и съзнателно или несъзнателно седна на мястото на Волен Сидеров.

РОКАДАТА В КАБИНЕТА: Гласуването в НС – в отсъствието на „Атака”

„Моето място историята ще го определи. Всичко очаквам, аз съм минал през толкова неща, че всичко мога да преживея”, коментира пред журналисти лидерът на „Атака”.

Оттук нататък разговорът между двамата партньори продължи задочно през медиите. И двамата опровергаваха твърденията за напрежение помежду им.

„Появиха се някои неправилни внушения, че аз съм искал да водя някакви листи. Подчертавам никога не е ставал въпрос да водя каквито и да било листи. Единственият въпрос, който съм поставял, е ще бъдем ли заедно на евроизборити, което е много логичен въпрос”, коментира Сидеров.

НОВ ВИЦЕПРЕМИЕР: Марияна Николова пое поста на Валери Симеонов (ОБЗОР)

Според Валери Симеонов този въпрос в момента не е на дневен ред. Демонстрираха и готовност за диалог.

"Сега ще видите, при нас всичко е прозрачно”, каза Сидеров.

„Достатъчно дълго време сме работили с Волен Сидеров, така че се надявам да можем да работим и за напред”, коментира Симеонов.

Коментираха и знаковото отсъствие на „Атака” при вчерашното гласуване на новия вицепремиер. Сидеров заяви, че не познава работата на Марияна Николова.

Повишаването на доходите - приоритет на новия вицепремиер (ВИДЕО)

„Съгласно споразумението всяка партия си решава кого да предложи - ако искаме политическо лице, ако искаме администратор. Така направихме. Лични отношения с тази жена нямам, никога съм нямал, нямал съм и помисъл”, заяви Валери Симеонов.

Дали липсата на химия между Симеонов и Сидеров ще продължи да клати управленсаката конструкция ще покаже съжителството им в парламента.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.