Тя се зарече да работи за вдигането на доходите

Нов вицепремиер в кабинета „Борисов” 3. След ожесточени дебати и процедурни хватки Народното събрание избра на мястото на Валери Симеонов близката до него Марияна Николова, която досега беше шеф на политическия му кабинет. След избирането ѝ, Николова се зарече да работи за вдигането на доходите.

Началник на политическия кабинет на Валери Симеонов до обед, следобед - негов наследник.

Професионалният си път Мариана Николова започва като адвокат. След това става юрисконсулт на „Топлофикация”. Работила е в различни министерства. Била и шеф на правния отдел на НЕК. От година и половина е един от хората, които са неотлъчно до вицепремиера Симеонов. А днес представи приоритетите си като вицепремиер - икономика, демографска политика и здравеопазване.

РОКАДАТА В КАБИНЕТА: Гласуването в НС – в отсъствието на „Атака”

„Възнамерявам да направя срещи с браншовите организации, за да видя какви са проблемите. Доходите на населението зависят от самите нас”, заяви Николова.

Акциите за шума щяла да остави на компетентните органи. Нещо, с което лично се бе заел Валери Симеонов.

„Законопроектът, който беше внесен – защита от шума в околната среда, е към момента в Народното събрание. Няма как вицепремиер да ходи, записани са компетентни институции, които да извършват контрол”, заяви Николова.

Марияна Николова е новият вицепремиер

А когато пристигна в МС, за да поеме властта, Николова сподели, че щяла да търси диалог с майките на деца с увреждания и била готова за среща с тях.

„Аз разбирам майките, дотолкова, доколкото са преживели много. Аз също съм майка. Това е важно да се отбележи. Аз съм готова на среща с майките. Дали ще е отвън или тук в Министерския съвет, пак повтарям – готова съм за среща с тях”, заяви Николова.

Новият вицепремиер поиска седмица - две толеранс от медиите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.