Областните управители са тези, които сключват договори за възлагане, каза той

Валери Симеонов заяви, че не се притеснява от проверка на прокуратурата за оградата на границата с Турция. В телевизионно интервю главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ако втората проверка на ДАНС потвърди завишаване на цената на строежа на граничната ограда, ще има обвинени министри и областни управители. 

Първи работен ден на Валери Симеонов като депутат

Валери Симеонов уточни, че той не е бил обвързан със сключените договори за възлагане, но и не е установявал нарушения в работата на проектантите. Въпреки това той съобщи, че ако има съмнения или доказателства за злоупотреби, прокуратурата трябва да провери.

Прокуратурата разпореди проверка на финансовия министър

"Областните управители са тези, които сключват договори за възлагане. Аз бях, може би причината за бързото изграждане на оградата за година и половина, тъй като успяхме да прокараме в Народоното събрание с колегите от другите парламентарни групи, решение да става с директно възлагане на процедурата за обществена поръчка. Интересът на прокуратурата трябва да се насочи там, където има съмнения или пък доказателства за злоупотреби и разминаване в цените. Аз нямам информация за такова разминаване", каза още Симеонов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.