Какво още включва репертоарът им?

"Бабс БГ - Бъди звезда на 70" - така се нарича регионалният музикален проект, който реализират в казанлъшкото читалище "Искра". В кастинга за проекта се включиха 62 дами, а 11 от тях са членове на група, която ще изпълнява популярни рок песни, адаптирани на български език.

Започна кастингът за рок група от баби

"Първата адаптирана песен е "I want to break free" на Queen. Все още няма българско заглавие, но в нея се разказва за две съседки. Завиждам на тези жени за тяхната енергия. Те доказват на всички, че жените на тази възраст могат да бъдат актуални и модерни", коментира Стоян Петров, ръководител на формацията.

P.I.F. преиздават емблематичните си песни (ВИДЕО)

Участието в проекта е предизвикателство за жените. Те смятат, че са от поколението, извървяло професионалния си път с много творчество и отговорност. По думите им Казанлък е град на изкуството. Според жените животът е за оптимистите като тях.

Репертоарът им ще включва песни на Metallica, Madonna, Abba. Може би следващата им песен ще е адаптация на хита "It's raining men". Екип от дизайнери ще се погрижи за визията на бабите. 

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.