Групата с концерт на две сцени

Момчетата от група P.I.F. излизат отново на сцена, за да представят новото си попълнение и новия сборен албум. Групата преиздава емблематичните си песни, но с ново звучене. Събитието ще се отбележи с концерти, при това на две сцени.

Български фолклор на концерта на Горан Брегович в Пловдив

"Просто ще прибягаме от едната сцена до другата. Идеята е концертът да бъде разделен на 5 части. Отиваме от едната сцена до другата по тайно коридорче, преобличаме се. На едната ще има компютри, а на другата ще е директно китарата в усилвателя и барабаните, както през 60-е години", сподели фронтменът на групата Димо Стоянов.

Новините покрай групата не свършват до тук. На концерта те едновременно ще изпратят стария си басист и ще посрещнат новото попълнение в групата - Христо Михалков. 

"Реших го много бързо. Димо просто ми се обади и ме попита дали искам да се присъединя", каза Михалков.

Димо Стоянов заяви, че абревиатурата никога не е значела нещо конкретно - просто P.I.F.. Мнозина свързват рок групата, възникнала през 90-е, със сиатълската вълна в рока по това време. А други - с невероятните визуални ефекти на техните концерти. Първият концерт на P.I.F. е като подгряваща група във Варна пред 1000 души. Момчета разказват, че от тогава до днес има неща, които не са се променили. Едно от тях е сценичната треска. 

Миро: Добрият вкус се възпитава (ВИДЕО)

"Това е този пламък, който всъщност те кара да правиш това, с което се занимаваш", каза още певецът.

В новия албум със стари песни групата разделя парчетата на слънчеви и облачни. Такова се очаква и да е времето на предстоящият им концерт - слънчево-облачно. А настроенията на всяка песен са свързани с това какво се случва в живота на музикантите.

Репортер: Яна Блажева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.