Феновете ще чуят магнетичните вокали на Людмила Радкова-Трайкова и Даниела Радкова-Александрова

Магнетичните фолклорни вокали на българските певици Людмила Радкова-Трайкова и Даниела Радкова-Александрова ще чуят всички фенове на Горан Брегович на 18 декември в зала „СИ‘ЛА” в Пловдив. Това ще бъде част от музикалната балканска палитра, която ще представят сръбският музикален гений и неговият знаменит „Оркестър за сватби и погребения“.

Горан Брегович с коледен концерт в Пловдив

„Нашата музика е балканска, а българските народни песни са един от най-ярките и красиви примери, защото в нея са преплетени ритми от всички народи на Балканите. Отделно от това, аз съм голям фен на българската музика – според мен тя е много хубава, наситена на характерни за региона вокали“, споделя Брегович.

Солистката на Брегович: Подборът на песните за концертите в Пловдив е страхотен

Той каза още, че от първото си гостуване в България, преди 19 години, наблюдава една позитивна промяна в страната и всеки път когато е тук, той се чувства изключително добре и трупа незабравими спомени заради топлото отношение на хората към него, вкусната кухня и интересните история и култура.

ОТ КЪЩАТА НА ГОРАН БРЕГОВИЧ: Вярвям, че музиката може да промени всичко

На 18 декември, малко преди Коледа, Брегович се зарече, че специално за публиката в Пловдив ще изпълни най-големите си хитове от началото на кариерата си до днес, сред които „Аризонска мечта“, „Месечинка“, „Калашников“, „Буба Мара“ и много други.

Специалния „Черния петък“, 23 ноември, всички фенове на балканските ритми и Горан Брегович, които още не са закупили своите билети, могат да ги вземат с 20% отстъпка. Специалната промоция важи за всички ценови категории от 40 до 60 лв.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.