С постовете си се разделят двама ръководители от Пътната агенция и съветник на ресорния министър

По разпореждане на премиера Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.

СЛЕД ХАОСА С ВИНЕТКИТЕ: Държавата се извини, АПИ обеща наказания (ОБЗОР)

Като член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

Борисов изиска от общините да кажат кои пътища да нямат винетка

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, директор на Националното ТОЛ управление в АПИ, както и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие.

„Дейността на АПИ не се свежда само до продажбата на винетки. Има си членове на Управителния съвет, които отговарят за различни видове дейности. До вчера на обяд не знаех за тези рокади. Това е преценка на премиера”, коментира тази сутрин в „Събуди се” инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на АПИ, като не пожела повече да коментира решението на Борисов.

Шефът на АПИ: Не е изключено още хора да понесат отговорност за винетките

Не е изключено още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките, като това ще стане ясно през следващата седмица.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова отговорността за хаоса с електронните винетки е политическа, а не е на чиновници. Затова от партията настояват за оставки на министри.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.