Това реши Специализираният апелативен съд

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест. Това реши на закрито заседание Специализираният апелативен съд. Те бяха освободени на 22 декември след над 8 месеца задържане.

Спецсъдът отложи делото срещу Десислава Иванчева (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отстранената кметица на „Младост” и нейната заместничка са изправени на съд за получаване на подкуп в особено големи размери. Парите са поискани от бизнемена Александър Ваклин, за да му предвижат преписката за строеж. Двете бяха показно арестувани през април в центъра на София. 

За първи Десислава Иванчева и Биляна Петрова влязоха в спецсъда през централния вход без белезници и охрана. Двете споделят, че са били заплашвани. „Любимият ми съвет от надзирателите е: „Нали знаеш от затвор се излиза, от гроб не се излиза”, заяви Биляна Петрова.

Те твърдят, че са невинни, а случилото се с тях било за урок на гражданското общество. Във вторник специализираният апелативен съд потвърди мярката им домашен арест. Тъй като делото беше в по-горната инстация днешното заседание беше отложено. На следващото ще се слушат специалните разузнавателни средства по делото. В тях Биляна Петрова открила несъответсвие.

„Това е много известният случай, когато един клас последва своята учителка, изречението беше точно това: „Не искам децата да ходят в центъра”. А е записано, че не искам 10 %, а аз казах, че не искам децата в центъра”, допълни Биляна Петрова

Именно заради съдържанието на специалните разузнавателни средства на повторен разпит е призован и основният свидетел по делото Александър Ваклин. В разговор между него и неизвестен човек се споменава думите "оферта", "специализираната прокуратура" и също "петнайсет хиляди лева".  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.