На места температурите паднаха до минус 21 градуса

Тази нощ беше най-студената за тази зима. На места температурите паднаха до минус 21 градуса. Според официалните данни на Националния институт по метеорология най-студено тази сутрин е било в Кнежа. В Севлиево е било минус 19, в Смолян – минус 17, в София и Кюстендил – минус 13 градуса. На места в Родопите и Пирин температурите през нощта бяха под минус 21.

Студ и преспи сняг във влака Варна-София (ВИДЕО)

Няколко населени места в Родопите днес за кратко останаха без ток, заради обледени проводници. В много магазини сутринта хлябът не пристигна. Заради студа училищният автобус в смолянското село Търън не е могъл да запали, а в професионалната гимназия в Неделино часовете са били намалени. Следващите дни в Смолянско също се очакват много ниски температури.

След поредицата ледени сутрини, от утре се подготвяме за обилни снеговалежи. Те ще започнат още преди обяд в Западна България, но ще бъдат най-интензивни във вечерните часове, когато в западните и планинските райони очакваме да се трупа нова снежна покривка от 5 до 10 см. В сила е код „Жълто”. Опасно ще е времето утре и в източната половина от страната, тъй като тук ще вали комбинация от дъжд и сняг и ще има условия за поледици.

Предупреждение и за планините, където утре следобед вятърът в източните масиви ще стига до бурен. Валежите ще продължават както в сряда, така и в четвъртък. Очакваме тяхното спиране през нощта срещу петък. Утрините остават мразовити през следващите дни, а дневните температури ще се повишават и бъдат малко над нула градуса.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.