169 снегорина са почиствали улиците на София през изминалата нощ

Снеговалежите усложняват пътната обстановка в Западна и Южна България в четвъртък. Пътищата се обработват и почистват, съобщават от АПИ, като се налага на моменти временно ограничаване на движението по някои от тях, особено в планинските части.

Движението с вериги е задължително по определени трасета в Родопите.

Валежите продължават, новата снежна покривка достига 15 см

Обявени са жълт и оранжев код за обилни валежи от сняг в западните части от страната и от дъжд - в южната.

През изминалата нощ 169 снегорина работиха на терен в София. Почистват се спирки, тротоари, подходи към подлези. Градският транспорт се движи нормално по всички линии”. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в обобщение на ситуацията в града.

Движението в тунел „Правешки ханове" на магистрала „Хемус” ще бъде ограничено и ще се осъществява двупосочно в едната тръба от 10:30 до 16:30 ч. в четвъртък. Причината е оглед на осветителната система.

Летище София работи нормално в зимни условия, съобщиха от пресцентъра на аеропорта. Предвид усложнената метеорологична обстановка, пътниците трябва да бъдат на територията на летището минимум 2 часа преди часа на излитане.

Заради лошото време Гърция отново затвори границите си за камиони. Това доведе до образуването на километрична опашка от тирове, които чакат там вече цяло денонощие. Свободно преминават само леките автомобили.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.