След принудителното спиране, нападателят нанася удари с брадва по предното стъкло на колата

Пореден вандализъм. Така военният министър Красимир Каракачанов коментира случая, при който курсанти от Националния военен университет бяха нападнати на пътя от криминално проявено лице с ромски произход.

По-рано от Министерството на отбраната съобщиха, че в неделя вечерта курсантите пътували от Сливен към Гурково, когато автомобилът им е засечен от друго превозно средство. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите.

Ученици от ромски произход сурвакаха министър Каракачанов (СНИМКИ)

„Петима курсанти се прибират, една кола ги гони, запречва им пътя, излиза един 34-годишен мъж с брадва, чупи прозореца, троши капака на колата. Разбира се отново полицията е действала бързо. Те се обаждат на 112, въпросното лице е задържано. Родено е 1986 година, т.е. на 34 г. с 43 престъпления вече“, така Каракачанов разказа случая. Той изключва факта, че те са курсанти, че са военни. „Той най-вероятно ги е видял, че са такива, когато е отишъл с брадвата в колата“, добави Каракачанов.

Според него, това е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото. „Това не се решава с протести. Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене. Това, което е, да се казва и второ - с мерки за интеграцията на това население, но тези мерки минават и през училища като това в Златарица и други училища“, отбеляза той.

Ромски организации на протест пред Министерския съвет

За протеста, който се очаква днес срещу изказването на Каракачанов от Войводиново, той заяви, че всеки има право да си протестира. „Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари е хубаво да дадат най-накрая един отчет колко пари получиха, за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, световни и национални фондове, защо няма ефект от това, те са основните отговорни за това, защото те получаваха тези пари“, заяви той.

Нападнаха курсанти на НВУ с брадва

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес