Удължават грипната ваканция в Шумен и Стара Загора

Обявиха грипна епидемия на територията на област Смолян. На РУО-Смолян е издадено предписание за преустановяване на учебните занятия във всички училища в областта от 21.01.2019 г. до 23.01.2019 г. включително, съобщават от Министерството на здравеопазването. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, провеждането на профилактични имунизации и плановите операции.

С оглед ограничаване на заболеваемостта в област Пловдив се прилагат противоепидемични мерки, считано от днес, 18 януари. До второ нареждане се преустановяват свижданията в лечебните заведения за болнична помощ.

Грипна епидемия е обявена в Смолян

Поради възходяща тенденция на заболеваемостта от грип, учебните занятия в учебните заведения на територията на област Пазарджик се прекратяват от 21.01.2019 г. до 23.01.2019 г. включително.

С оглед ограничаване на грипната инфекция РЗИ-Софийска област е изпратило предписание до началника на РУО-Софийска област за преустановяване на учебните занятия в ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Самоков и СУ „Отец Паисий“ – гр. Самоков за периода от 21.01.2019 г. до 25.01.2019 г. включително.

Грипната ваканция в областите Шумен и Стара Загора се удължава до 22 януари включително. Грипна епидемия е обявна и в Ямбол.

Общо около 500 училища и детски градини в цялата страна са спрели учебните занятия, заради висока заболеваемост.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.