Фирмата не е подновила договорите си с двама от големите си клиенти на Запад

1400 работници готвят протест заради закриването на предприятието, в което работят. Хората от Ихтиман, Елин Пелин и Благоевград се страхуват, че ще останат и без обезщетения. Фирмата е канадска и доскоро изнасяла автомобилна тапицерия за един от най-големите брандове в Европа. Производството обаче спира.

Разкриха нелегален цех за тютюн, опакован като котешка храна (СНИМКИ)

Служители от трите цеха на завода се събраха пред бюрото по труда в Ихтиман, за да разберат ще имат ли работа.

По информация на NOVA фирмата не успяла да поднови договорите си с двама от големите си клиенти на Запад и така приходите намалели. До тук се стигнало заради проблеми със служителите. Преди две години фирмата стана известна като предприятието с най-много болнични в страната.

Разбиха "цех" за фалшиви документи и банкови карти

През последните 2 години броят на служителите, които започнаха да отсъстват от работа, значително нарасна. Започнахме да правим задълбочени анализи и установихме, че всеки ден по 150-200 души липсват. Много от болничните изглеждаха подозрителни”, каза Шон Бош, генерален мениджър на фирмата.

От тогава до днес ситуацията не се е променила много. Бюрото по труда взима превантивни мерки, ако се стигне до реално освобождаване на служителите.

Екипът на NOVA не успя да намери собствениците на фирмата за коментар.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.