Благодарение на своите спасители, момиченцето е живо и здраво

Тя е родена с късмет и под щастлива звезда. Нищо че се появява на белия свят в шестия месец, в линейка и тежи едва 850 грама. Тя е бебето, което през лятото се роди на ръба на живота с помощта на фелдшери от една малка община в Североизточна България. Благодарение на своите спасители, момиченцето е здраво и наддвава грамове с всеки изминал ден.

"Дъщеря ми е родена на 26-и и аз дадох живот на 26-и", каза пред камерата на "Събуди се" Димитър Алексиев, фелдшер в Спешния център в Генерал Тошево. именно той спасява мъничката Синем.

Лекарите са се борили 15 часа за живота на починалото бебе в Плевен

Шест месеца по-късно 850-те грама живот вече тежат точно 5 кг. Макар и недоносено, мъничето расте бързо и усмихва всички. 

Ако не са бабата и дядото да помагат, младите ѝ безработни майка и татко са безсилни да оцеляват на помощи от държавата. Само адаптираното мляко за Синем струва 250 лв, на месец.

Смъртта на бебе в Габрово: Нещастен случай вследствие на падане

След критичните първи 24 часа малката Синем е поверена в ръцете на лекарите от неонатологията във Варна. Това е единствената болница извън столицата с трета, най-висока степен при рискови раждания.

"Синем беше при нас почти два месеца - време, в което успя да удвои теглото си", заяви д-р Цветкова, директор на неонатологията. И поясни, че момиченцето е напълно здраво.

Как да имате щастлив брак след появата на бебето?

"Миналата година в болницата проплакаха 2278 бебета, от тях - 294 са недоносени. Преждевременното раждане е една от нерешените енигми е акушерската наука. През 2018 г. най-малкото бебче беше 610 грама и неговото лечение завърши успешно", каза проф. Д-р Емил Ковачев, управител на лечебното заведение.

ОТВЕДЕНО ОТ МАЙКА СИ? Социални работници настаниха бебе в приемно семейство

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.