Как да се справим с агресора и да преодолеем страха в живота ни?

"Онлайн тормозът е симптом, но действа като стимулатор. Комуникацията, която интернет ни даде, е нож с две остриета. Големият недостатък е, че това не е живо общуване. Езикът на тялото е изключително важен". Това заяви в ефира на "Събуди се" Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет.

Георги Апостолов изтъкна, че случаите на агресия трябва да се решават навреме от специалисти, за да се избегнат последствията, които биха могли да бъдат сериозни. Той уточни, че е задължително да не реагираме на агресията с агресия, защото това подсилва конфликта.

ОРГАНИЗИРАН БОЙ: Девет ученички нападат едно момиче

Антъни Лалев и Теодор Зарков са потърпевши от агресия в интернет пространството. 

"От една година насам съм преследван и тормозен от лице, което познавам. Бивш съученик, който след като учи две години в чужбина, се завърна и обяви публично, че ще съсипе моя живот. Физически ме е нападал три пъти, а с убийство ме е заплашвал безброй пъти", споделя Антъни Лалев за "Събуди се". 

Родители се обединяват в борбата срещу агресията в училище

Антъни Лалев е на 22 години, но се чувства безсилен, а това е страшно.

"Човекът, който не спира да тормози Антъни и мен, се казва Калоян Матлиев. Замина да учи в чужбина, след което му стана нещо. От 112 ме попитаха дали мога да се справя сам с проблема", заяви Теодор Зарков. 

Според специалиста Георги Апостолов следователи и прокурори се чувстват безсилни при случаите на агресия, проявена от човек с психически отклонения. 

"Когато имаме човек с психически отклонения, които стават все повече заради липса на психиатрична помощ, следователи и прокурори се чувстват безсилни. Те знаят, че ако повдигнат обвинение, човек ще бъде обвинен за невменяем. Кръгът се затваря", добави Георги Апостолов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.