Учебните занятия в София ще започнат на 6 февруари

От днес София е в грипна епидемия. Училищата ще бъдат затворени до следващия понеделник - или от 28 януари до 4 февруари включително. Към това се добавя и 5 февруари, когато е междусрочната ваканция и така първият учебен ден ще бъде на 6. 

В ПЛЕН НА ГРИПА: Епидемия в почти цялата страна

РЗИ – Благоевград също обявява грипна епидемия от днес и на територията на област Благоевград. Учебните занятия там ще са преустановени до 1 февруари, включително. РЗИ – Кюстендил обявява грипна епидемия на територията на област Кюстендил. И там занятията на учениците ще бъдат подновени на 4 февруари, понеделник.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

В над 1370 училища и детски градини днес, 28 януари 2019 г., са преустановени учебните занятия, съобщават от МОН.

Обявиха грипна епидемия и в Монтана

От днес в грипна ваканция са учениците от 267 училища в София-град, от 124 училища в област Благоевград, от 105 училища в област Плевен и от 41 училища в област Кюстендил.

Учениците от област Плевен няма да са на училище до 5 февруари, включително, тъй като тогава е междусрочната ваканция и ще трябва да отидат на училище на 6 февруари. 

В грипна ваканция  от днес са учениците и от областите Велико Търново, Русе, Разград, Добрич и Кърджали.

Обявиха грипна епидемия във Враца

Продължава грипната ваканция за 194 училища в Пловдивско, по 122 училища в област Варна и област Пазарджик, за 80 училища в област Хасково и за 43 училища в област Ямбол.

В област Видин няма занятия в 32 училища и две детски градини по предписание на РЗИ. В 22 училища в област Враца и 7 училища в област Ловеч също няма учебен процес.

Поради лоши метеорологични условия не се учи в осем училища в област Смолян.

В предгрипна обстановка е Област Търговище.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.