„Имам 65 златни медала за България, 3 бронзови и 5 сребърни", каза Фейгин

16-годишната Александра Фейгин тази седмица дебютира на Европейското първенство по фигурно пързаляне и се класира на 11-о място. Тя самата е можела да се състезава и за България и за Русия, но е избрала нашата държава.

Фейгин се опитва да съчетава ученето с фигурното пързаляне, въпреки че това ѝ се вижда като сложна задача.

Шампионката на България по фигурно пързаляне със страхотен дебют на Eвропейското (СНИМКИ)

„Не очаквах толкова добре да мине Европейското за мен. Старах се с кратката програма да вляза в топ 24, за да направя и волната програма. Има състезатели, които не успяват от първия път. Радвам се, че успях да бъда толкова близо до топ 10”, каза Фейгин пред камерата на NOVA.

„От 5-годишна съм на пързалката. Това ми коства цялото време, почти нямам свободно време. Аз не съжалявам, защото обичам фигурното пързаляне и го правя с голямо удоволствие. Баща ми също тренираше на леда, беше хокеист. Заведе ме на зимната пързалка в Славия, а след това се преместих в Зимния дворец", добави тя.

„Напоследък не ми остава много време за училище, особено този сезон. За първи път ще участвам по големите състезания и отсъствам много. Опитвам се да наваксвам вечер, звъня на ученици, за да ги питам какво сме правили”, заяви десетокласничката от 132 СУ "Ваня Войнова".

А за това по какъв начин се подготвя преди да излезе на леда и кои са идолите ѝ, можете да разберете в прикаченото видео.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
 

 

 

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес