Ние нямаме стратегически интерес в страната и не губим нищо, заяви още депутатът

„Нашата позиция не е анализаторска, не е и публицистична. Наясно сме, че българската държава едва ли може да окаже влияние върху решаването на тази социална, финансова, конституционна, икономическа криза във Венецуела. Тази позиция е позиция, която подкрепя наши партньори и съюзници в ЕС”. Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” позицията на България да признае за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо.

Съветът за сигурност към МС: България подкрепя EС и признава Хуан Гуайдо

По думите му с това решение България подкрепя страни, с които имаме добър диалог.

„Страни, с които се опитваме да сформираме коалиции по различни въпроси в ЕС, в това число и коалиция по въпроса за българските транспортни работници”, обясни Биков. „Ние нямаме стратегически интерес във Венецуела, не губи нищо от тази позиция, но печелим доверие и авторитет в тези страни, които са наши партньори”, поясни депутатът.

МВнР: България подкрепя прехода към демократично управление във Венецуела

Биков коментира и скандалите в парламента заради делата срещу България в Страсбург. И определи думите на лидера на БСП от парламентарната трибуна като „опит за оригиналност, неуспешен”.

„Нито беше смешно, нито забавно. Две години повтаря една и съща реч”, заяви Биков. „Виждам през последните месеци излишно нахъсване на БСП и опит да се сведе ситуацията до кална игра, в която ГЕРБ да понесе повече щети от БСП и така БСП да излезе на първо място. Няма как да се случи”.

"Престрелки" в парламента заради делата срещу България в Страсбург

Тома Биков коментира и скандалите за ЦИК и състава й.

„Имаме притеснение, че БСП са тръгнали в една посока – да делегитимират изборите като елемент на политическата система”, заяви Биков.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.