Най-добрите в киното и най-успешните българи в Холивуд - очаквайте само по NOVA и KINO NOVA в нощта на 24 февруари

Нов скандал разтърсва филмовите среди. Отмениха премиерата на най-новия филм на Лиъм Нийсън заради предполагаеми расистки изявления.

В същото време стана ясно, че церемонията по връчването на наградите "Оскар" ще се проведе без водещ, след като избраният за това комик Кевин Харт беше обвинен в хомофобски изказвания.

Заради расистки изказвания: Отмениха премиерата на новия филм на Лиъм Нийсън

Церемонията ще бъде без водещ едва за втори път в цялата си 91-годишна история. 
Предишният път е през 1989-та и не е особено успешен. Обикновено водещият открива шоуто с кратък монолог, в който пуска актуални шеги и забележки към гилдията.

Тази година организаторите обещават да компенсират липсата му, като вместо водещ, на сцената ще излязат цял куп знаменитости, които да презентират наградите. Сред тях са Тина Фей, Упи Голдбърг, Даниъл Крейг и Дженифър Лопес.

Обявиха 13-те звезди, които ще връчат "Оскарите"

30 години по-късно, наградите отново останаха без водещ. Преди десет години, комикът Кевин Харт написал в социалните мрежи, че не би искал синът му да се окаже гей.

"Получих обаждане от Академията. Казаха ми: „Кевин, ти трябва да се извиниш за публикациите си, иначе ще търсим друг водещ за Оскарите”, каза Харт.

Кевин Харт се извинява на гей общността, но обявява, че се отказва.

"Чернокож, политически коректен, семейно ориентиран комик – щом на него могат да му се открият лоши, хомофобски коментари отпреди десет години...Организаторите са предчувствали, че когото и да изберат след Кевин Харт, някой ще изрови нещо във Facebook, в Instagram, което някой друг ще интерпретира като расистко, ксенофобско, ислямофобско…политически некоректно", заяви журналистът Владислав Апостолов. 

А темите, свързани с етническата или сексуална принадлежност, са особено чувствителни за Холивуд в последните години. Така неотдавна се роди кампанията „Оскар”-ите са твърде бели” – след като сред номинираните две поредни години нямаше нито един цветнокож. Водещ тогава е Крис Рок.

И Академията полага всички усилия да докаже, че това не е така.

Актрисата Ан Хатауей подкрепя идеята за "Оскар"-и без главен водещ

Колкото до Лиъм Нийсън – той беше залят от критики, след като в интервю сподели как е реагирал, когато е научил, че негова близка е била изнасилена от цветнокож нападател. 

"Понякога нощем ходех умишлено в черните квартали. Надявах се да ме атакуват, така че да имам повод за физическо насилие. Когато осъзнах, че съм завладян от този първобитен импулс, това ме разтърси из основи”, каза Лиъм Нийсън.

Самият Нийсън нарече реакцията си "ужасна" и увери, че не е расист.

Кампанията “Треска за Оскари” със звездно начало на 28 януари по KINO NOVA

"Той беше разпънат на кръст, фигуративно. Премиерата на новия му филм беше отменена, той беше обявен за расист, за злодей. Коментарите му отпреди 40 години, които той използва, за да се извини, да покаже колко лошо нещо е расизмът, бяха използвани като доказателство за неговия расизъм", заяви Джейми Фокс.

КОЙ ФИЛМ, СПОРЕД ВАС, ЩЕ ГРАБНЕ "ОСКАР"? ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ ТУК

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019 г., ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 г. след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA. Специалното студио започва в 22.45 ч. по NOVA и продължава от 23.30 ч. по KINO NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.