Тази година церемонията няма да има домакин

Американската академия за филмови изкуства и науки обяви списъка с 13 актьори и знаменитости, които ще обявят победителите на 91-ите награди „Оскар“ на 24 февруари в „Долби тиатър“ в Лос Анджелис. Причината за избора на специални гости е, че тази година церемонията няма да има водещ.

Сред връчващите наградите ще бъдат Тина Фей, Упи Голдбърг, Бри Ларсън, Даниел Крейг, Дженифър Лопес, Крис Еванс, Чарлийз Терон, Теса Томпсън и Мая Рудолф.

Българин с признание на „Оскар”-ите за визуални ефекти

Церемонията остана без домакин за първи път от 1989 г. насам, след като комикът Кевин Харт отказа поканата заради реакции на негови хомофобски изявления в Twitter от преди няколко години.

Фаворити за статуетките тази година са филмите „Рома“ на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон и "Фаворитката", режисиран от Йоргос Лантимос, който получи най-много номинации - 10. На най-високи оценки от зрителите се радва „Бохемска рапсодия" - биографичен филм за фронтмена на „Куин“ Фреди Меркюри.

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 година след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

РАЗЛИЧНИТЕ „ОСКАР”-И: Един филм на път да взриви Холивуд (ВИДЕО)

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 

28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.