Те ще трябва да приключат всички дейности в срок от 1556 дни

10 консорциума имат желание да строят участъка от магистрала „Струма” в Кресненското дефиле. Те са изпратили своите оферти за проектирането и строителството на 13,2 км от аутобана, в участъка между Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата - София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе, съобщават от АПИ.

Близо 24-километровата отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на оперативната програма до 2023 г, обясняват от пътната агенция.

Откриват още 24 км от АМ „Струма“ между Кресна и Сандански

Единият ]ще е с дължина 13,2 км. В него ще бъдат изградени три тунела - „Симитли“ /211 м/, „Ракитна“ /1 135 м/ и „Стара Кресна“ /1 052 м/. Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и три надлезa и подлезa. Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез  три пътни възела.

Дължината на втория ще е 10,4 км. Той ще включва и обходния път на Кресна, който е 5,5 км. При обхода на града ще бъде изградена и площадка за отдих, на която ще има електричество, вода и канализация.

Магистрала „Струма” става по-дълга

Стойността на обществената поръчка за първия лот е 444 796 305 лв. без ДДС, а на втория - 430 525 209 лв. без ДДС. От АПИ дават срок от 1556 дни за приключване на дейностите по проектирането и строежа им. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес