Според него ГЕРБ са „готови да нарушат закона, за да си осигурят по-благоприятни условия на предстоящите избори”

„БСП доказа, че е единствената опозиция в Народното събрание. Разкрихме как ГЕРБ се опитват да отнемат извоювани права на демократичното общество”. Това заяви в ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от левицата Стоян Мирчев.

ГЕРБ връща преференциите, ще има нова ЦИК (ВИДЕО)

Той коментира решението на ГЕРБ да върне за преразглеждане промените в Изборния кодекс. „В момента, в който ги хване страх от обществото, ГЕРБ променят позицията си. А Бойко Борисов, с действията си е доказал, че е страхливец в българската политика”, заяви Мирчев.

Нинова: Няма да се върнем в НС, докато не изпълнят условията ни (ВИДЕО)

Той обвини управляващата партия и ДПС, че „управляват заедно задкулисно". „Ако искат да е официално, да влязат в коалиция”, каза Мирчев. Той потвърди казаното по-рано и от лидера на БСП Корнелия Нинова, че левицата няма да се върне в пленарна зала, докато не бъдат изпълнени условията й – да се свали прагът на преференциите и да се избере нов състав на ЦИК. „ГЕРБ показаха, че са готови да нарушат закона, само и само да си осигурят по-благоприятни за тях условия на предстоящите избори”, коментира още Мирчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.