Според депутата, в страха от общественото мнение няма нищо лошо

„Когато политическият дебат стигне до това дали има или няма кворум, означава, че не сме в добра ситуация. Когато БСП излязат с техните 80 депутати има колеги, които са в командировка, тогава ДПС се превръща в много силна формация, въпреки че има само 26 депутати. Така че г-жа Нинова да обвинява нас, че правим ДПС силни, не е коректно”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”. Коментарът му е по повод решението на левицата да напусне парламента, докато не бъдат официално върнати за преразглеждане промените в Изборния кодекс. ГЕРБ обявиха, че ще направят именно това, а от БСП заподозряха, че го правят „от страх”. „Не мисля, че страхът от общественото мнение е нещо лошо. Нали общественото мнение е смисълът от демокрацията”, заяви Биков. И добави, че въпреки „фетиша към преференциите, те не променят политическата система, но са право, което е дадено и трудно може да бъде отнето”.

ГЕРБ връща преференциите, ще има нова ЦИК (ВИДЕО)

„В света на БСП всяка дума на г-жа Нинова е някаква победа. А Нинова изпълнява стратегия за оцеляването й като председател на БСП”, заяви Биков. И бе категоричен, че днешното решение на ГЕРБ е съобразено със симпатизанти на партията, а не с позицията на БСП. Депутатът смята още, че левицата не трябва да определя изборите като нечестни, месеци преди те изобщо да са се провели. Според Биков през последните години БСП все повече заприличват на едно радикално нищо. „Може би напомнят малко и на ранното СДС, което се държеше по същия начин – излизаше, влизаше и накрая излезе от парламента и не може да се върне'', допълни Биков. 

Нинова: Няма да се върнем в НС, докато не изпълнят условията ни (ВИДЕО)

„Доверието в изборния процес е най-важното нещо и в името на това доверие ние днес отстъпихме”, допълни народният представител. Той категорично заяви, че няма разнобой между премиера Борисов и парламентарната група на ГЕРБ.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.