Апостолът е светец в сърцето на всеки един българин, заяви Славчо Атанасов

Васил Левски трябва да бъде признат за светец. Това каза народният представител от НФСБ Славчо Атанасов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

СВЕТЕЦ ИЛИ ГЕРОЙ: Трябва ли църквата да канонизира Васил Левски?

"Апостолът е светец в сърцето на всеки един българин. Няма друг случай в българската история – толкова чиста личност като него.  Личността на Левски не се политизира. Той трябва да бъде обявен за светец, защото най-святата институция в българската история е хилядолетната Българска православна църква. Тя винаги е водила своя народ и народът е вървял след нея. Благодарение на нея сме оцелели като нация. Когато Левски бъде обявен за светец, той става застъпник пред небесните сили на българския народ”, обясни той.

България се прекланя пред подвига на Апостола

Атанасов посочи и каква е причината досега Апостолът да не бъде обявен за светец: „Един от аргументите на нашите отци, с които аз от години поддържам близки отношения, е че Левски прави едно убийство на 24-годишен ратай в Ловеч. Апостолът е изпитвал угризения за това до края на живота си, но истината е, че случаят е бил неизбежен и това, според мен, не е аргумент”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.