Хората трудно се справят с машинното гласуване, смята депутатът от ГЕРБ

„След създалото се обществено напрежение през изминалата седмица, ние решихме, че ще направим промени и ще върнем дискусионната тема за прага на преференциите, без да чакаме действията на президента”. Това заяви народният представител от ГЕРБ Александър Ненков.

Кирилов: Президентът е заблуден по отношение на Изборния кодекс

Той коментира решението да има машинно гласуване в 3000 изборни секции. „Темата с машините е много деликатна. Въпреки богатия асортимент от избори, хората не успяха да намерят разликата между преференция и между това да гласуваш за партия. Ако изведнъж утре всичко стане на машини, това ще породи сериозни проблеми. На последните избори видяхме, че хората трудно се справят с машинното гласуване”, каза още Александър Ненков.

Президентът наложи вето на промените в Изборния кодекс

По думите му БСП си търсят оправдание, защото знаят, че ще загубят изборите. „Ако БСП бяха толкова големи защитници на прага на преференциите, както беше до този момент, нямаше да оставят парламентът да зависи от ДПС. Не сме искали да пипаме прага на преференциите, това беше искане на ДПС”, заяви Александър Ненков.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.