Депутатът от ГЕРБ отхвърли обвиненията на БСП

"За съжаление за пореден път след участие на Корнелия Нинова ми се налага да бъда в ролята на детектор на лъжата. Сделки в парламента няма нито по темата за вероизповеданията, нито по която и да е друга тема. Тази тема е обсъждана доста назад във времето на два консултативни съвета за национална сигурност и смятам, че вместо да се опровергават твърденията на г-жа Нинова, трябва да призовем президента да разсекрети стенограмите от заседанията, за да се види какви са били позициите на политическите партии по нея". Това заяви по повод твърденията на лидера на БСП  за сделка между ГЕРБ и ДПС депутатът от управляващата партия Десислава Атанасова. Според нея това е единственият начин да се спрат спекулациите относно твърденията на Нинова.

Депутат от БСП: ДПС са най-силният коалиционен партньор на ГЕРБ

„Законът за вероизповеданията е внесен отпреди Нова година, както и Изборният кодекс. При наличието на участници в пленарното заседание – представители на БСП. Нещо повече – Корнелия Нинова е вносител на част от предложенията за промени в Закона за вероизповеданията. Да се твърди, че има някакви сделки, носи негативи за всички партии. Смятам, че едно разсекретяване на стенограмите ще даде много повече информация на българските граждани", коментира Атанасова в "Здравей, България". 

Нинова: Нито дума не е ставала да се опрощават задължения на Главното мюфтийство

„Народното събрание работи и без наличието на БСП в пленарната зала. Дневният ред се определя на председателски съвет. Бих казала, че точките от него за тази седмица са изключително важни за българските граждани", обясни Десислава Атанасова.

Законът за вероизповеданията влиза в парламента

Тя е категорична, че съставът на ЦИК ще бъде подменен. Вече са направени предложения. По думите й, БСП си търси и индулгенции и алиби за една бъдеща загуба. 

Държавата готова да опрости дълговете на вероизповеданията

Религиозни общности срещу поправките в Закона за вероизповеданията

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си