Четиримата участници в престъпленията са пълнолетни

Четирима души са задържани за изнудване на непълнолетни в Плевен, съобщават от прокуратурата, предаде БГНЕС. Арестът е за 72 часа.

„Четирима пълнолетни граждани, които са тормозели деца в училищата и в продължение на повече от около една година най-малкото са им вземали джобните пари, но разбира децата се са били подложени и на изключителен тормоз и стрес”, каза говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова.

РЕКЕТ И ПОБОИЩА: Младежи искат такса „Спокойствие” от други деца в Плевен

Досъдебното производство било образувано на 05 март 2019 г. в районната прокуратура след сигнал за осъществяван системен тормоз над ученици от плевенски училища. Първоначално събраната информация навеждаше, че деянието е извършено също от ненавършили пълнолетие лица, но събраните в хода на разследването доказателства установяват, че и четиримата участници в престъпленията са пълнолетни, казаха от прокуратурата.

От там посочва и че в хода на проведеното разследване са събрани достатъчно доказателства относно самоличността на извършителите. И четиримата арестувани са от Плевен, на възраст между 19 и 24 години.

Предстои да бъдат внесени искания в съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването по досъдебното производство продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.