Кампанията е за набиране на средства за съвременен възстановителен център за българските гимнастички

Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и Димитър Бербатов застават зад обща инициатива. Пред NOVA президентът на БФХГ Илиана Раева обяви кампания за набиране на средства за съвременен възстановителен център за българските гимнастички.

Тя каза, че всичко, което имат е 5 кушетки, едно джакузи, което не работило, една сауна, която работила когато тя реши. „Това джакузи е изключително допотопно, от 2003-а, когато е правена залата, наистина малко срам на срамотите къде се възстановяват нашите момичета”, заяви Раева.

Катрин Тасева: Ние сме много конкурентоспособни, и то не само на рускините

„За първи път като си счупих крака, беше по време на една световна купа и всъщност ми се наложи да изиграя едно от съчетанията със счупен крак, но няма как, такава ни е работата. Възстановяването става много бавно, изисква се много търпение, естествено, трябва да имаме и необходимите условия”, разказва гимнастичката от националния отбор Боряна Калейн.

Кинезитерапевтите на отбора дават най-доброто от себе си. Те обаче, са информирани и за уредите за диагностика, с които са оборудвани другите национални отбори. Една такава машина струва 15 хиляди евро. България е единствената, която не разполага с нея и кинезитерапевтите са принудени да действат единствено по усет.

Златните ни момичета раздадоха топла супа на хора в нужда (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Много вярвам и се надявам, че с общи усилия ще успеем и нашите момичета като техните конкуренти от Беларус и Италия ще успеят да имат един съвременен възстановителен център, където така да ги възстановим, че на другия ден да влязат на тренировка с настроение и желание за работа”, добави Илиана Раева,

Зад иницативата застава и Димитър Бербатов. Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка:

IBAN: BG49FINV91501017293534

BIC: FINVBGSF

Първа Инвестиционна банка

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.