Това реши БЗНС

Днес БЗНС проведе разширено заседание на Управителния съвет, на което се взе окончателно решение за формата и начина за участие на БЗНС в предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май 2019 г.

Управителният съвет на БЗНС единодушно реши да подкрепи предложението на Инициативния комитет за издигане кандидатурата на Николай Ненчев като независим кандидат и призова широката българска общественост, симпатизантите и членовете на БЗНС да подкрепят независимата кандидатура, съобщиха от партията.

Николай Ненчев се обърна към всички свои съмишленици и приятели и им благодари с думите:„Живеем в сложно време и следващия Европейски парламент ще бъде вододел за европейското единство, за крехките ценности, които всеки ден се заглушават от глашатаи, които искат да разединят народите ни, да ни върнат във времената на омраза и на икономически протекционизъм, да ни направят зависими от страни, които години наред са потъпквали българската свобода и европейско развитие. Когато говорим за правосъдие, искам европейското правосъдие да бъде българско правосъдие, европейското здравеопазване да е българското, държавността да е европейска и да бъдем богати и благоденстващи. Аз ще се боря за утвърждаване на европейската идентичност, за налагане на норми, които да ни развиват като народ, да вървим напред с най-технологично развитите страни. Да живеем свободно и модерно и да загърбим егоцентризма и предразсъдъците“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.